Authentieke en stijlvolle
houten deuren kopen?

Houten deuren offerte
"
Houten deuren
"

Authentieke en stijlvolle houten deuren kopen?

Houten deuren kopen?

Er zijn vele types houten deuren, waarvan naast het uiterlijk ook de functie sterk kan verschillen. Er bestaan uiteraard verschillen tussen buitendeuren en binnendeuren, daarnaast zijn er nog meer variaties mogelijk voor iedere woning én voor de bewoners. Omdat we bij Cottageworld maatwerk deuren leveren is het mogelijk een groot aantal houten deuren te bestellen. Naast de traditionele opgeklampte deuren met die rustieke uitstraling, maken we ook schuifdeuren en paneeldeuren. Op deze pagina geven we een kort overzicht van de meest populaire houten design deuren.

Direct houten deuren bestellen? Ga dan naar onze productpagina voor het complete assortiment design deuren.

Binnendeuren

Bekijk onze collectie binnendeuren

Houten deuren

BUITENDEUREN

Bekijk onze collectie buitendeuren

Houten deuren

Opgeklampte deur

De naam zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar wanneer je een opgeklampte deur ziet weet je direct wat ermee bedoeld wordt. Deze constructie is bekend van de boerderijen en schuren, met de dwarse klampen en de planken die in de sponningen van het kozijn passen. De opgeklampte deur is overigens niet voorbehouden aan het platteland, ook in de drukke stad staat dit rustieke design erg mooi. De opgeklampte deur is echt een stukje ambacht dat gezien mag worden, zeker wanneer deze door de vakmensen van Cottageworld is gemaakt.

Schuifdeur

Hoewel de scharnierdeur het meest bekend is, wint de schuifdeur momenteel aan terrein. Een schuifdeur kan worden geopend en gesloten middels een schuifdeur rails, met rollers loopt de solide eikenhouten schuifdeur soepel over het railsysteem. Niet alleen ziet dit er mooi uit, het is ook een zeer praktische oplossing. Ten eerste is er geen uitdraai, je wint daarmee direct vloeroppervlak. Je loopt ook niet meer het gevaar dat een deur plotseling open zwaait met alle gevolgen van dien. En schuifdeuren kunnen ook half open staan wat een groot voordeel is.

Paneeldeuren / Stijldeuren

De klassieke paneeldeuren of stijldeuren zijn prachtig om te zien, en doen denken aan lang vervlogen tijden. Toch staan ze ook prachtig in een modern interieur, zeker de paneeldeuren op maat van Cottageworld. Vaak worden dit soort deuren als buitendeur gebruikt vanwege de luxueuze uitstraling, het spreekt voor zich dat ze ook als binnendeur prachtig staan. Hoewel er tegenwoordig paneeldeuren van verschillende materialen bestaan zoals MDF platen, gaat er volgens ons niets boven natuurlijke houtsoorten zoals eiken. Dan heb je niet alleen een prachtige deur, maar ook een duurzame deur die vanzelf weer een klassieker zal worden.

Design deuren

Bij Cottageworld kunnen we helaas geen goedkope dertien-in-een-dozijn deuren leveren, we houden ons liever bezig met maatwerk. Toch vinden we dat design deuren niet gelijk hoeven te staan aan duur. We zullen nooit bezuinigen op de kwaliteit van de materialen en van de constructie, we passen wel een efficiënte werkwijze toe waarmee we kosten kunnen besparen. Daarnaast leveren we duurzame houten deuren waar je jarenlang van zult genieten.

Hulp nodig bij houten deuren bestellen? Neem gerust even contact op met onze klantenservice, we staan voor je klaar!

Eiken planken als basis

Eiken planken vormen de basis voor onze houten deuren.

Onze houten deuren hebben afhankelijk van de deurbreedte 5 to 7 verticale planken van gelijke breedte – URBAN – of van verschillende breedte – COUNTRY.

Deze keuze bepaalt mede de uitstraling van de deur.

Houten deuren

Houten deuren kiezen

Cottageworld levert maatwerk houten deuren voor alle toepassingen, dit zijn de drie populairste soorten design deuren bij onze klanten:

  1. Opgeklampte deur
  2. Schuifdeur
  3. Paneeldeuren (stijldeuren)

Authentiek deurbeslag

Cottageworld is de enige aanbieder van handgeslagen deurbeslag met een matte authentieke uitstraling.

In ons assortiment deurbeslag vindt u alles om uw deuren af te hangen en te sluiten op de traditionele manier.

U kunt natuurlijk ook onze houten deuren afhangen met standaard scharnieren en moderne deurkrukken.

De maatvoeringen

We maken uw deuren altijd op maat, zowel voor nieuwbouwwoningen als voor renovatieprojecten. Cottageworld kan zelfs deuren maken hoger dan 2.80 en breder dan 1.40 meter. De eiken houten deuren van Cottageworld zijn uitermate geschikt voor het renoveren van uw woning.

Door de rijke natuurlijke uitstraling van onze eiken binnendeuren voegt u karakter toe aan uw woning en krijgen uw woonruimten een authentieke uitstraling.

De kleuren

De binnendeuren kunnen worden afgewerkt met lakken, was en oliën naar eigen keuze.

Ook kunnen de binnendeuren worden geverfd in tinten die passen bij uw interieur. We geven u graag advies over de diverse mogelijkheden.